Translate

pondělí 6. dubna 2015

Strážkyně Riley Jensonová 1 - Volání úplňku


Název : Volání úplňku / Full Moon Rising

 Autor : Keri Arthur
Nakladatelství : Fantom Print

Anotace :
Riley Jensonová, vzácný kříženec upíra a vlkodlaka, se snaží najít své místo ve světě. A pro ženu, jako je ona je to nelehký úkol, zvláště když ji její práce - pro organizaci, která dohlíží na napřirozené rasy - postaví tváří v tvář těm nejvíc sexy mužům, jaké je možno si představit. Riley, v níž samozřejmě převažuje vlk nad upírem, je náchylná k měsíční horečce : období, kdy se ji zmocňuje nezvladatelná touha po muži. Ale když její bratr - dvojče - Rhoan padne do zajetí, Riley se musí soustředit - bez ohledu na to, že se na prahu jejího bytu objevil extrémně svůdný, zcela nahý a dezorientovaný upír, jenž hledá Rhoana. Nyní bude muset své touhy udržet na uzdě, pokud chce bratra najít. Protože ti, kteří Rhoana unesli, mají spadeno i na ni.


Recenze :


Po přečtení této knihy se nemůžu zbavit pocitu, že se autorka patrně našla ve své kolegyni L.K.Hamilton a její sérii Anita Blake. Celou knihu prakticky čtete o sexu s tím, že sem tam mezi řádky hrdinka řeší případ. Vraždy jsou nadpřirozené a ani ona není člověkem, i informace získává jen a jen díky sexu. Jasně, v této sérii je to díky Vlčí horečce, nicméně se mi chvílemi zdálo, že autorka tam bude začleňovat sex za jakoukoliv cenu. Marně se ovšem snažím pochopit, kde hrdinka, která byla prezentována na začátku děje jako kancelářská krysa nahrabala veškeré zkušenosti. Celou knihu se totiž chová jako ostřílená Strážkyně.
Zabíjení upírů zvládá bravurně jen se svými jehlovými podpatky vyrobenými ze dřeva, Nedokážu si ovšem představit, jak „dobře“ se musí takový podpatek zarážet do hrudního koše…No nic, stává se :D
Dhampýra tu poznáváme ne jako potomka upíra a člověka, ale jako potomka upíra a dlaka, v tomto případě vlkodlaka. Autorka vzala i v potaz genetiku a tak hlavní hrdince nadělila geny převládající z matčiny strany, čili vlka a jejímu dvojvaječnému sourozenci naopak nadělila geny, kde převládá upíří stránka.
Ocenila jsem i snahu autorky vymyslet řadu nových nadpřirozených bytostí, které vznikly jak „přirozenou cestou“ tak i díky klonovacímu zařízení.
Celý děj se odehrává ve snaze zachránit svého pohřešovaného bratra, který se snažil právě zjistit co nejvíce informací o klonech a laboratořích, kde k tomu dochází. Bohužel scéna, kdy Riley svého bratra zachrání, mi přišla poměrně odfláknutá. Přeci jen…už vidíte, jak vlastníte nezákonnou laboratoř a necháte jí tak chabě zabezpečenou? :D
Ať tak či tak,kniha je to vcelku pěkná. Patří k těm knížkám, které je člověk schopný přečíst, aniž by to považoval za naprostou ztrátu času a pokud nebude přespříliš bazírovat na tom, že některé věci jsou naprosto nesmyslné tak se rozhodně bude líbit. Zvlášť, pokud rádi čtete výše zmíněnou sérii Anita Blake.

Žádné komentáře:

Okomentovat