Translate

pondělí 4. května 2015

Alfa a Omega 01. – Štvanice


Název : Štvanice / Alfa and Omega : Cry Wolf

Série : Alfa a Omega
Autor : Patricia Briggs
Nakladatelství : Fantom Print





Anotace : 


KNIHA NAVÍC OBSAHUJE NOVELU ALFA A OMEGA, KTERÁ NAKONEC DALA NÁZEV I CELÉ SÉRII

Knihou Štvanice z nové série Alfa a Omega Patricia Briggs opět potěší milovníky vlkodlaků.
A také všechny fanoušky předchozí mimořádně úspěšné řady knih s Mercy Thompsonovou v hlavní roli.
Charles, hlavní hrdina Alfy a Omegy, je bratr Samuela, který je jedním z hlavních hrdinů série Mercy Thompson a taky syn Brana, alfy všech alfů.

Anna netušila, že vlkodlaci existují, dokud jedné noci nepřežila krutý útok... a nestala se jedním z nich.
Po třech letech na poslední příčce hierarchie smečky se naučila klopit hlavu a nikdy, nikdy nevěřit dominantním vlkům.
Pak ale do jejího života vstoupil Charles Cornick, zabiják a syn vůdce všech vlkodlaků v Severní Americe.
Charles tvrdí, že Anna je nejen jeho družka, nýbrž i vzácná a ceněná omega.
A právě Annina vnitřní síla a konejšivá přítomnost se ukáží být neocenitelné, když se spolu s Charlesem vydá na lov vlkodlačího odpadlíka - tvora pod kontrolou magie tak temné, že by mohl ohrozit celou smečku.





Recenze : 


Tak jako série Mercedes Thompson mě oslovila i tato série. 
Pravda, trošku tam postrádám Mercyinou náturu, ale jak i bylo v této knize naznačováno, je pravděpodobné že se to u Anny změní.
Novela, která celému příběhu předchází, byla poutavá. 
Vysvětlila nám, proč se Anna chová tak, jak se chová a že rozhodně neměla život po proměně jednoduchý a stále se má co učit. 
To, jak rychle se rozvinul Charlesův cit k Anně, byla asi nejlepší ukázka toho, jako to vypadá, když se vlk rozhodne, že nalezl svou životní družku.
A že ve chvíli, kdy je třeba chránit svého druha, se i z ustrašeného štěněte stane rozzuřená vlčice bránící si své teritorium.
Je jen dobře, že tato novela byla připojena do úvodu, protože člověk, který předtím neměl tu čest setkat se sérií Mercedes Thompson má tak možnost dozvědět se ty nejhlavnější zákony nadpřirozeného světa a jejich omezení. 
Podle mě je i lepší než samotná kniha, ačkoliv popisuje jen opravdu krátký úsek času, je v něm více akce, je zajímavější a člověk se nemá šanci nudit, jelikož se neustále něco děje.
Kniha sama je pak mírně chaotická, jelikož se tam neustále řeší možné teorie, co se vlastně v lese děje. Vyvažují to až Bran s Asilem a jejich náhled do minulosti.
Anna díky své minulosti, která nebyla růžová, má neustále v hlavě myšlenky, proč právě jí chce Charles a jak dlouho potrvá, než ji opustí, jak se strašně její život změnil od doby, co ho potkala atd. 
Kdyby to byl příběh pouze o Anně a jejím „znovuzrození“ ve zdravého jedince, tak bych knihu asi přelouskat nezvládla. 
Nicméně především díky Charlesovi, Branovi a Asilovi se naprostá slaďárna mění v úžasný dobrodružný příběh, ve kterém je spousta informací o tom, jak vlastně žijí vlkodlaci a jak by měla fungovat smečka.
I tak bych ovšem doporučila nejprve si přečíst sérii o Mercy, jelikož díky ní se lépe vyznáte v postavách a jejich charakterech. 
Některé detaily zmíněné ve Štvanici totiž opravdu pochopíte až s Mercy. 
Na druhou stranu i tady lépe porozumíte některým postavám (třeba Charlesovi), kterého jste díky rychlým vpádům u Mercy nemohli pořádně poznat a pochopit. 
Novela Alfa a Omega se zároveň odehrává v průběhu Měsíční písně, čili máme možnost i nahlédnout jak vlastně dopadl vlk, který vše způsobil.

Žádné komentáře:

Okomentovat