Translate

pondělí 4. května 2015

Alfa a Omega 2. – Loviště


Název : Loviště / Hunting Ground

Série : Alfa a Omega
Autor : Patricia Briggs
Nakladatelství : Fantom Print






Anotace : 

Anna Latham nikdy nevěděla, jak by mohl být život složitý, dokud se nestala vlkodlakem.
A dokud se nestala družkou Charlese Cornicka, syna maroka Brana, vůdce vlkodlaků Severní Ameriky...
Anna a Charles se účastní schůze vlkodlaků, kde Bran přednáší svoji kontroverzní tezi: že by vlkodlaci měli vystoupit na veřejnost a odhalit tak svoji existenci lidem.
Ale nejvíce obávaný alfa v Evropě je zarputile proti - a vypadá to, že někdo jiný ještě víc.
Když je Anna napadena upíry pomocí magie, kterou dokáží ovládat pouze vlkodlaci, musí Anna a Charles spojit své talenty a dopadnout toho, kdo je za útok odpovědný, nebo riskovat, že ztratí vše...




Recenze : 

Prvních několik stránek se pohybujeme po Aspen Creeku, kde nyní s Charlesem žije už i jeho družka Omega Anna. 
Jedná se tam hlavně o to, abychom pochopili, jaký vliv mají na sebe navzájem druh a družka a hlavně, jak velkou mocí (v dobrém slova smyslu) vládne Omega jako taková.
Kupodivu děj se začíná odehrávat už měsíc po posledním příběhu, který nám autorka pojmenovala jako Štvanici. 
Musím uznat, klobouk dolů, většina žen a dívek, které byly po tři roky psychicky, fyzicky a sexuálně zneužívány by tak rychle nepropadla lásce k sexu. 
Tady ovšem vidíme, jak jsou vlkodlaci odlišní od nás prostých smrtelníků.
I v tomto díle nám autorka ukazuje tajemství vlkodlaků, i když Ti, kteří četli Mercy tyto věci dávno vědí.
Děj v podstatě začíná tím, že je Charles díky svému otci a Marokovi v jednom naštvaný a Anna se ho snaží rozptýlit pomocí lsti, jelikož jí k sobě dobrovolně nechce pustit. 
A právě díky už skoro nezvladatelnému vzteku jeho smysly otupí a tím se Anně povede svou lest dovést do zdárného konce. 
Jakmile se jí to povede, následuje názorná ukázka toho, jak se z mrzouta zničehonic stane hravé, rozdováděné vlče, které „nezmizí“ ani ve chvíli, kdy dorazí důvod jeho vzteku, naopak, ještě ho ve hře uvítá.
Chvíli na to je nám opět připomenuto, že Bran ovládá přenos svých myšlenek do hlav vlků, o které se stará a že Anně je to k Branově nelibosti naprosto jedno, neb nemá potřebu uposlechnout.
Nicméně tím idylka končí. 
Tento díl autorka zasvětila politikaření a v tomto duchu se to bude odvíjet až do konce. 
Jak bylo zmíněno i v Měsíční písni, vlkodlaci už dlouho patří mezi veřejná tajemství a tak se hodlají veřejně přiznat světu.
Děj se přesune do Seattlu, kde se bude konat konference alfů, ve které chtějí zmírnit napětí a obavy z toho, co nastane, až vlkodlaci vyjdou na veřejnost.
Jak už to tak u knih Patricie Briggs bývá, nepřátel tam bude víc než dost, ať už otevřených, tak i skrytých a tudíž vše bude záležet na tom, zda budou důvěřovat svému poutu druhů a zvládnou se navzájem ochránit. 
Hlavním plusem pro ně bude nezájem ostatních o Annu, coby možného protivníka.
Do toho všeho přimotáme pár fae, sem tam nějakou tu čarodějnici, bandu nájemných zabijáckých upírů a děj je jasný. 
Člověk se nemohl nesmát tomu, když nám autorka do děje vpletla i vlkodlaka, který si myslel, že je král Artuš a jeho paranoia padala až tak daleko, že Annu pokládal za svou pravou lásku z dávných časů, kdy coby Artuš ještě vládl.
Dalším překvapením v knize je i druhá Omega, takže člověk se rozhodně dozvídal další a další věci.
Bohužel děj se pořádně odvíjel až skoro od poloviny knihy, kdy začala kniha nabírat na obrátkách. Stopování sériového vraha a trocha historie taktéž nebyla na škodu. 
A samozřejmě nesměla chybět i chvíle, kdy Anna musela projevit co v ní je a zachránit svého druha od psychopatické fae, která ho spoutala svými kouzly.

Kniha se četla velice dobře, nemohu říct, že by čtenářky zklamala. I když pravda je, že co člověk, to jiný názor, ale já vřele doporučuji :)


Žádné komentáře:

Okomentovat